Nieuws

5 Romantische bestemmingen met de wagen

Tortelduifjes, opgelet! Het nakende Valentijnsweekend is dé gelegenheid om je liefste te verrassen met een romantisch uitje. Maar waar naartoe? Wij gingen alvast op zoek naar enkele bestemmingen dicht bij huis, die jullie harten ongetwijfeld sneller zullen doen slaan.


 

Middeleeuwse romantiek in Brugge

De meest romantische stad van België? Dat moet wel Brugge zijn! Het Venetië van het Noorden is een feeërieke verzameling van pittoreske straatjes, middeleeuwse herenhuizen en prachtige architectuur van eeuwen oud, waar idyllische kanaaltjes kriskras doorheen lopen. Het historische stadscentrum is autoluw, dus het is er heerlijk rondslenteren in de vele winkelstraatjes. Je doet er dan ook goed aan om je wagen achter te laten in een van de publieke parkings aan de rand van de stad.


 

Strandwandelingen in Nederland

De Nederlandse kustlijn is maar liefst 520 kilometer lang, dus het hoeft niet te verbazen dat er heel wat romantische plekjes te vinden zijn langs de Noordzee en de Waddenzee. Wie een bruisende kustbestemming zoekt, mag een weekendje Scheveningen gerust op de bucket list zetten. De overbekende pier en de ontelbare restaurants en bars zorgen het hele jaar door voor een levendige sfeer. Liever wat rustiger? Ga romantisch relaxen op de Waddeneilanden ! Hou er wel rekening mee dat je bij een trip naar Schiermonnikoog of Vlieland de auto’s op het vasteland moet laten.

Champagne, s’il vous plaît

Een toost uitbrengen op de liefde, dat doe je met… champagne! In Reims, de hoofdstad van de champagnestreek, draait alles om deze prikkelende en prestigieuze wijnsoort. In en rond deze mooie stad kun je ontelbare champagnehuizen bezoeken, van grote namen als Dom Pérignon en Pommery, tot kleinschalige producenten die qua kwaliteit zeker niet moeten onderdoen. Reims ligt slechts 230 kilometer ten zuiden van Brussel, dus een weekendje champagne proeven is makkelijker dan je denkt. Een tip: zorg dat er nog plaats is in de kofferruimte, zodat je een kistje met je favoriete flessen kan meenemen!


 

Lekker luxueus aan de Côte d’Azur

Beleef een amoureus weekendje tussen de sterren aan de Franse Azurenkust! Ontdek een wereld vol glitter and glamour in Monte Carlo, waar je je geluk kan beproeven in het historische casino, luxejachten kan spotten in de jachthaven en in de beroemde voetsporen kan lopen van Grace Kelly en Prins Reinier. Wat verder langs de kustlijn vind je trouwens Saint-Tropez, een zwoele badplaats die jullie Valentijnstripje ongetwijfeld nog wat vuriger maakt.


 

Liefs uit Luxemburg

Luxemburg mag gerust een onderschatte citytrip-bestemming genoemd worden. De hoofdstad van het Groothertogdom heeft heel wat unieke troeven voor een onvergetelijk weekendje weg. Begin met een wandeling langs de Chemin de la Corniche, een overblijfsel van de oude stadsmuur dat ook wel het mooiste balkon van Europa wordt genoemd. Je hebt er een prachtig uitzicht over de tuinen en parken van de stad. Mag het wat sportiever? Tijdens een fietstocht door de wijnlandschappen langs de Moezel of een wandeling door het idyllische Müllertal, ontdek je Luxemburg van een heel andere kant.

Om ook te lezen

Nieuws

Peugeot 508: de pers is gecharmeerd!

Lees meer
Nieuws

Een snelle check-up en je bent vertrokken!

Lees meer
Nieuws

Leren autorijden, een mooi avontuur!

Lees meer