Nieuws

7 tips om je wagen klaar te maken voor de winter

Koude motor, een batterij die sputtert, geen winterbanden. Wie startproblemen wil vermijden, zorgt maar beter voor extra comfort onderweg. Met onderstaande tips ga je zorgeloos de baan op.


 

 1. Vermijd gedoe: bereid je Peugeot goed voor

De winter vraagt meer energie van je wagen omdat het kouder is. Vorst, ijs, aanvriezende mist… het zijn allemaal weersomstandigheden die je Peugeot zwaar belasten. Laat daarom je wagen controleren op 20 essentiële punten1.

Boek een wintercheck-up voor 49 € >

 


 

 1. Controleer je batterij

In de winter wil je batterij al eens tegenwerken als je de auto start. Volg deze stappen als je startproblemen hebt :

 1. Zet eerst gewoon je koplampen aan. Zo laat je je autobatterij al even opwarmen.
 2. Start dan de motor. Doe dit rustig om je batterij niet te forceren.

Merk je toch slijtage bij je batterij? Laat ze dan nakijken door één van onze experts. Tot 31 januari 2022 krijg je 10% korting op een nieuwe originele batterij of een batterij uit het Eurorepar-assortiment2.

Maak een afspraak >

 


 

 1. Leg winterbanden op

Zodra het kwik zakt onder de 7 °C laat je best je winterbanden opleggen. Om je een idee te geven: bij 50 km/u stop je maar liefst 31 meter sneller dan een auto met zomerbanden. Nog niet overtuigd? Op dit moment vind je bij Peugeot winterbanden tegen de laagste prijs.

Heb je ergens anders toch goedkoper gezien? Dan krijg je het verschil terugbetaald3.

Bestel jouw winterkit >

Heb je al winterbanden? Kijk dan goed het rubber na. Bij winterbanden mag de profieldiepte niet minder dan 4 mm zijn.

 


 

 1. Zie én word gezien

In de winter is het vroeg donker. Tel daarbij regen, mist, sneeuw… en je weet dat de zichtbaarheid niet optimaal is. Kijk daarom zeker de lampjes in je koplampen, standlichten en richtingaanwijzers na. Zorg ook dat je koplampen en achterlichten proper of sneeuwvrij zijn. Sneeuw en vuiligheid leggen een film op je lampen en zorgen voor een minder sterk licht. En tot slot: maak ook regelmatig alle ruiten van je wagen schoon.

Met het Winterpack van Peugeot zit alles wat je daarvoor nodig hebt in één handige zak:

 • Microvezeldoek
 • IJskrabber
 • Ontdooier
 • Winterruitensproeier
 • Reinigingsdoekjes voor o.a. spiegels

Winter Pack, vanaf 24,50€in elk Peugeot-verkooppunt

Maak een afspraak >

 1. Gebruik winterruitensproeier

Water, zout, modder. In de winter ligt het allemaal op de weg. En dus belandt het ook op je voorruit. Zorg daarom dat je reservoir met ruitensproeiervloeistof altijd vol is. Zo ben je zeker dat je onderweg niet zonder zit. In de winter kies je ook best voor een vloeistof die bestand is tegen temperaturen tot -30 °C.

 


 

 1. Hou je airco en verwarming in de gaten

In een koude auto rijden, is nu niet direct heel aangenaam. Check daarom regelmatig of je verwarming nog goed werkt. Je zorgt niet alleen voor een warm binnenklimaat, maar het zorgt ook dat je ruit niet aandampt en dat vorst en ijs sneller smelt. Zo hou je je zichtbaarheid optimaal.

Tip: zet je airco om de twee weken eventjes aan. Zo check je of er geen lekken zijn. Belangrijk als je in de zomer juist van een heerlijke koele wagen wil genieten. Plus: je zorgt dat de koude temperaturen je verwarming en motor minder snel verslijt.

 


 

 1. Pas je rijstijl en -snelheid aan

In de winter is het weer vaak onvoorspelbaar. Kies daarom voor een soepele, maar rustige rijstijl. Verdubbel bij sneeuw of vriesweer bijvoorbeeld al de afstand ten opzichte van de auto’s voor jou. En rem zoveel mogelijk op je motor. Opnieuw: doe dat rustig en niet te bruusk.

 


 

1Prijs incl. BTW. Aanbieding voorbehouden aan particulieren en professionelen, zonder onderhoudscontract. Geldig van 01/09/2021 tot 31/12/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Peugeot-net. Meer informatie bij de dienst na verkoop.

2Aanbod voorbehouden aan particulieren zonder onderhoudscontract, geldig van 01/11/2021 tot 31/01/2022 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Peugeot-netwerk. Meer info bij je dienst na verkoop.

3Aanbod voorbehouden aan particulieren en geldig van 01/09/2021 tot 31/01/2022. Peugeot garandeert je de laagste prijs, in vergelijking met een strikt identieke winterkit (bandenmerk, draagvermogen, snelheidsindex en velgen) die een concurrent aanbiedt van 01/09/2021 tot 31/01/2022. De winterkit van de concurrent moet nieuw zijn en onmiddellijk verkrijgbaar. De prijs moet gecommuniceerd worden in een concurrerend verkooppunt dat geen deel uitmaakt van een erkend Peugeot-netwerk of op een wijdverspreid reclamemedium, met uitzondering van websites. Het concurrerende verkooppunt moet zich op Belgische of Luxemburgse bodem bevinden, afhankelijk van het geval. Op vertoon van je aankoopbewijs in je verkooppunt – en na een eventuele controle in het concurrerende verkooppunt – krijg je het verschil terugbetaald in de vorm van een voucher die tot 1 jaar na factuurdatum geldig is op een volgende aankoop of levering van diensten in je Peugeot-verkooppunt.

4Beschikbaar zolang de voorraad strekt en tot 31/12/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Peugeot-netwerk.

Om ook te lezen

Nieuws

Peugeot in de hoofdrol in Thuis

Lees meer
Nieuws

Peugeot 508 SW: de pers is helemaal verleid!

Lees meer
Nieuws

Peugeot 508: de pers is gecharmeerd!

Lees meer