Nieuws

Peugeot 508 SW: de pers is helemaal verleid!

De voltallige autopers is als een blok gevallen voor de charme van de nieuwe Peugeot 508 SW. Interieur- en exterieurdesign, motorisatie, technologie, rijplezier … Hun analyses van onze break die breekt met alle conventies zijn even grondig als positief. We stellen ze dan ook met trots aan je voor!

Starten doen we met de AutoGids, volgens wie de nieuwe Peugeot 508 SW volop “de kaart van de stijl” trekt. Zij stellen dat “de 508 niets van zijn sexappeal verloren bleek te zijn toen hij zijn geprofileerde achterpartij inruilde voor een aangenaam vormgegeven breakkontje.” Verder prijzen ze dat er “veel zorg is besteed aan de toegankelijkheid, met een zo laag mogelijke tildrempel die bovendien bedekt is met roestvrij staal.”. Tijdens het rijden zelf ontdekte AutoGids dat “het wegcontact altijd heel zacht blijft … met een onderstel dat een zeer geslaagd compromis tussen comfort en rijdynamiek vormt.”. Het toonaangevende magazine noemt de nieuwe Peugeot 508 SW dan ook “ongetwijfeld een van de leukste modellen om mee te rijden in deze categorie.”.

Lees het volledige artikel >

Ook bij Vroom.be is het opgevallen dat “de designers knap werk hebben geleverd … De details en materiaalkeuze steken hun premiumambitie niet onder stoelen of banken … De lat voor afwerking ligt een flink stuk hoger.”. Vroom.be heeft het verder over toptechnologie met “uitgebreide rijhulpen, en ook de connectiviteit werd niet over het hoofd gezien.”. “Deze nieuwe 508 straalt charisma uit. De afwerking is quasi perfect, het technologische arsenaal op niveau.”. Ook over de motoren is Vroom.be uitzonderlijk tevreden: “De break weegt 40 kilogram meer dan de berline, maar dat maakt de 508 er niet minder enthousiast op. De motoren accelereren vlot en de automaat schakelt zonder aarzelen. De rijbeleving is dynamisch, comfortabel en veilig. Het rijplezier dat Peugeot belooft is aanwezig: de 508 SW gaat levendig door de bochten. De meest dynamische Franse break? We denken van wel.”.

Lees het volledige artikel >

GoCar.be, het digitale automagazine van Trends/Knack, voegt hier aan toe dat de nieuwe Peugeot 508 SW “een sexy verschijning” is dankzij zijn lage en dynamische silhouet. Onderweg stelt de 508 SW volgens hen “allerminst teleur. Net als de sedan biedt deze break veel comfort – ook met een grote velgenmaat! – en wie voor de adaptieve ophanging kiest, zal zijn uitgekiende sportieve weggedrag zeker smaken.”. Hun conclusie: “Net zo aantrekkelijk als de vierdeurs maar veel praktischer: dat is de nieuwe Peugeot 508 SW in een notendop.”.

Lees het volledige artikel >

 

De experts van Autoscoot24 noemen de nieuwe Peugeot 508 SW dan weer “een van die witte raven” die erin slaagt om “zowel knap gestyled te zijn … als over een stevige koffer te beschikken.”. Het interieur omschrijft Autscoot24 als “aangenaam voor het oog” met een “klein stuur waarmee je de Peugeot enthousiast de bochten injaagt.”. Tot slot is hen opgevallen dat de 508 SW “over tal van rijhulpen beschikt, met onder andere een rijvakcorrectie waarbij de bestuurder zelf de plaatsing in het rijvak kan bijstellen. Zo kan je verzekerd zijn dat motoren in de file over voldoende ruimte beschikken om te passeren.”.

Lees het volledige artikel >

Tot slot merken we ook over de landsgrenzen heen eenzelfde enthousiasme. TopGear.nl noemt de nieuwe Peugeot 508 SW bijvoorbeeld zonder blikken of blozen “de hoop van de stationwagon” en “een beeldschone SW-variant.”. Volgens het vooraanstaande magazine “barst het interieur van de klasse. De materialen zijn hoogstaand, de afwerking keurig … Alles wat je ziet en bedient, draagt een luxueuze sensatie met zich mee.”. Onze noorderburen beleefden ook duidelijk veel rijplezier aan de 508 SW, die je volgens hen “heel behoorlijk over lollige weggetjes kunt sturen. … dat kleine stuurtje zorgt dat je deze joekel op een natuurlijk aanvoelende manier in het rond kunt meppen.”. “De algehele indruk van de 508 SW is er een van smoothness en souplesse”, besluiten zij. “Hij rijdt gemoedelijk, is onderscheidend en weerspiegelt het harde werk dat z’n makers in ’m hebben gestoken.”.

Lees het volledige artikel >

AutoGids en GoCar.be prijzen respectievelijk zijn “sexappeal” en zijn “sexy verschijning”, Vroom.be roemt hem om zijn toptechnologie en dynamische rijgedrag, Autoscoot24 heeft het uitgebreid over zijn comfort en praktisch karakter en in Nederland is men helemaal weg van zijn premium afwerking: de pers is duidelijk onder de indruk van de nieuwe Peugeot 508 SW, die niemand onverschillig laat.

Bestel de jouwe >

Om ook te lezen

Nieuws

Een snelle check-up en je bent vertrokken!

Lees meer
Nieuws

Winterbanden : rij met een gerust hart in alle weersomstandigheden

Lees meer
Nieuws

New Peugeot e-Expert, International Van Of The Year 2021

Lees meer