Nieuws

DUIK VOLLENBAK DE LENTE IN

Het is voor niemand een geheim: na de winter komt de lente. En dat is het moment om ook van banden te wisselen. Van winterbanden naar zomerbanden om precies te zijn. Want is het buiten warmer dan 7 °C, dan zorgt het hardere rubber van je zomerbanden voor meer grip op de weg. En rij je dus ook veiliger en comfortabeler rond.


De banden die Peugeot aanraadt, beantwoorden zowel aan bovenstaande uitdagingen als aan je budget. In ons netwerk vind je banden van de grootste merken, aangepast aan het seizoen en aan de ouderdom van je wagen.

 

Eén van onze topleveranciers met een bewezen staat van dienst is Michelin. Al meer dan 130 jaar verbetert Michelin constant de energieprestaties van zijn banden. Het verminderen van de CO2-uitstoot maakt integraal deel uit van hun strategie. Sterker nog: de Franse bandenconstructeur wil ook het aantal nieuwe gebruikte banden verminderen door de levensduur te verlengen. Bovendien focussen ze ook op de productie van banden die minder schadelijk zijn voor het milieu. Die ambitie kreeg ook groen licht van ADAC, de Duitse vereniging gespecialiseerd in de automobielsector.

 

In december 2021 publiceerde ADAC een onderzoek naar bandenslijtage en de rubberdeeltjes die daarbij vrijkomen. Bij de Michelinband zag je minder slijtage dan bij andere geteste bandenmerken. Concreet ging het per voertuig over een slijtage van 90 g per 1.000 km in vergelijking met 120 g bij de andere merken. Een vermindering van maar liefst 25% dus. Ook op het gebied van veiligheid en profieldiepte kon Michelin hoge resultaten voorleggen.

 

Omdat innovatie nog altijd de drijfveer van Michelin blijft, lanceerde het in 2021 de Michelin e.Primacy: de allereerste CO2-neutrale band bij aankoop. Door de lage rolweerstand van de band daalt het brandstofverbruik van je wagen met 0,21 l per 100 km. Je verbruikt dus minder energie en krijgt meer autonomie. Goed voor een directe winst van 7%.

 

Wil je ook je brandstofkosten verlagen en je autonomie verhogen? Kies dan voor de ecologisch verantwoorde Michelin e.Primacy? De zorgeloze ritten krijg je zomaar cadeau, van de eerste tot de laatste kilometer.

Maak een afspraak >

Wedstrijd

Dankzij Peugeot en Michelin maak je kans op een diner voor twee in een gastronomisch en ecologisch verantwoord sterrenrestaurant. Waar wacht je nog op ?

Deelnemen >

Om ook te lezen

Nieuws

5 Romantische bestemmingen met de wagen

Lees meer
Nieuws

BEN JIJ KLAAR VOOR DE LENTE?

Lees meer
Nieuws

Vertrek met een gerust hart op vakantie

Lees meer