Nieuws

NEW PEUGEOT 208 / e-208:
DE PERS IS ONDER DE INDRUK

De nieuwe Peugeot 208 laat niemand onberoerd!

 Sensuele welvingen, verleidelijke sportieve inborst, gedurfd temperament: de nieuwe Peugeot 208 wordt al sinds begin dit jaar enthousiast besproken en dat lijkt nog lang niet voorbij.

De Belgische pers kreeg alvast de kans om hem in avant-première uit te proberen, en het resultaat is overweldigend: de voltallige pers lijkt als een blok te vallen voor zijn charmeoffensief!

AutoGids mocht als eerste in de nieuwe Peugeot 208 plaatsnemen, en al meteen viel hen op hoe “de stijl en vooral de afwerking van het interieur een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt.” De PureTech driecilinder omschrijft AutoGids als “een uitstekende krachtbron die zijn kenmerkende driepits roffel met veel enthousiasme laat horen om de auto aan meer dan behoorlijke prestaties te helpen.” De nieuwe Peugeot 208 rijdt volgens AutoGids dan ook “kwiek en lichtvoetig, maar ook voorspelbaar en veilig. Ook het comfort leek ons op het eerste gezicht geslaagd.” Hun conclusie? “Hij ziet er een stuk beter uit, biedt iets meer ruimte en zijn techniek en verbruik zijn aangepast aan de moderne verwachtingen.”

Lees het volledige artikel >

Ook Autowereld is onder de indruk van het interieur van de nieuwe Peugeot 208: “Vanbinnen ziet het er allemaal heel hoogtechnologisch uit.” Zeker het head-updisplay gooit hoge ogen: “In de plaats van op de voorruit neerwaarts worden de gegevens op het afdekglas voor het kleurenscherm geprojecteerd, waardoor je dus dat diepte-effect krijgt. We zagen het nooit eerder, en het oogt fantastisch.” Het rijplezier van de wagen krijgt eveneens goede punten: “Zoals je het van een Peugeot verwacht: lichtvoetig en beweeglijk, met een vieve voortrein.”

Autowereld sluit zijn artikel dan ook af met een mooie lofrede: “Weinig stadswagens zijn zo mee met hun tijd als de nieuwe 208, van de moderne vormgeving over de technologische vondsten tot het puntige motorenpalet, met zowel op benzine, diesel als stroom interessante opties. Dat het een van de leukst rijdende in zijn genre is, is bovendien extra meegenomen.”

Lees het volledige artikel >

Volgens de autoredactie van de Nederlandse krant AD “overtuigt de Nieuwe Peugeot 208 in veel opzichten met zijn kwaliteit.” De grote aantrekkingskracht van het nieuwe model schuilt volgens AD in de eerste plaats in zijn uiterlijk: ”Er zijn maar weinig auto’s in deze klasse die zoveel allure hebben en zo fris en sportief ogen.” Ook binnenin zijn volgens de redacteur “enorme stappen gezet: het interieur voelt hoogwaardig aan en blijkt mooi en modern vormgegeven. In dit segment is er op dit moment weinig wat hieraan kan tippen qua design, materiaalgebruik en afwerking.” AD kon ook de e-208 testen, en noemt het nieuwe, 100% elektrische model meteen “echt revolutionair. Dankzij de vloeistofkoeling van de accu’s laadt de auto sneller, hij verbetert het bereik en ook wordt de levensduur van de accu’s erdoor verlengd.”

Lees het volledige artikel >

Onweerstaanbaar dus, deze nieuwe Peugeot 208, die de pers wist te charmeren met zowel zijn design als zijn comfort en rijplezier: een drievoudige winnaar die nog lang van zich gaat laten horen. Nu is het jouw beurt om je te laten verleiden …

Configureer je nieuwe Peugeot 208 / e-208 >

Om ook te lezen

Nieuws

Het beste van Peugeot, altijd bij de hand!

Lees meer
Nieuws

Peugeot, een familiegeschiedenis

Lees meer
Nieuws

Rij met een gerust gemoed dankzij de goede staat van je remmen

Lees meer