Nieuws

PEUGEOT 208 / e-208:
DE PERS IS ONDER DE INDRUK

Sensuele welvingen, verleidelijke sportieve inborst, gedurfd temperament: de Peugeot 208 rolt over vele tongen en dat lijkt nog lang niet voorbij.

De voltallige Belgische pers lijkt als een blok te vallen voor zijn charmeoffensief!

AutoGids mocht als eerste in de Peugeot 208 plaatsnemen, en al meteen viel hen op hoe “de stijl en vooral de afwerking van het interieur een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt.”. De PureTech driecilinder omschrijft AutoGids als “een uitstekende krachtbron die zijn kenmerkende driepits roffel met veel enthousiasme laat horen om de auto aan meer dan behoorlijke prestaties te helpen.”. De Peugeot 208 rijdt volgens AutoGids dan ook “kwiek en lichtvoetig, maar ook voorspelbaar en veilig. Ook het comfort leek ons op het eerste gezicht geslaagd.”. Hun conclusie? “Hij ziet er een stuk beter uit, biedt iets meer ruimte en zijn techniek en verbruik zijn aangepast aan de moderne verwachtingen.”.

Lees het volledige artikel >

Ook Autowereld is onder de indruk van het interieur van de Peugeot 208: “Vanbinnen ziet het er allemaal heel hoogtechnologisch uit.”. Zeker het head-updisplay gooit hoge ogen: “In de plaats van op de voorruit neerwaarts worden de gegevens op het afdekglas voor het kleurenscherm geprojecteerd, waardoor je dus dat diepte-effect krijgt. We zagen het nooit eerder, en het oogt fantastisch.”. Het rijplezier van de wagen krijgt eveneens goede punten: “Zoals je het van een Peugeot verwacht: lichtvoetig en beweeglijk, met een vieve voortrein.”.

Autowereld sluit zijn artikel dan ook af met een mooie lofrede: “Weinig stadswagens zijn zo mee met hun tijd als de nieuwe 208, van de moderne vormgeving over de technologische vondsten tot het puntige motorenpalet, met zowel op benzine, diesel als stroom interessante opties. Dat het een van de leukst rijdende in zijn genre is, is bovendien extra meegenomen.”.

Lees het volledige artikel >

Volgens de autoredactie van de Nederlandse krant ADovertuigt de Nieuwe Peugeot 208 in veel opzichten met zijn kwaliteit.”. De grote aantrekkingskracht van het nieuwe model schuilt volgens AD in de eerste plaats in zijn uiterlijk: “Er zijn maar weinig auto’s in deze klasse die zoveel allure hebben en zo fris en sportief ogen.”. Ook binnenin zijn volgens de redacteur “enorme stappen gezet: het interieur voelt hoogwaardig aan en blijkt mooi en modern vormgegeven. In dit segment is er op dit moment weinig wat hieraan kan tippen qua design, materiaalgebruik en afwerking.”. AD kon ook de e-208 testen, en noemt het nieuwe, 100% elektrische model meteen “echt revolutionair. Dankzij de vloeistofkoeling van de accu’s laadt de auto sneller, hij verbetert het bereik en ook wordt de levensduur van de accu’s erdoor verlengd.”.

Lees het volledige artikel >

Onweerstaanbaar dus, deze Peugeot 208, die de pers wist te charmeren met zowel zijn design als zijn comfort en rijplezier: een drievoudige winnaar die nog lang van zich gaat laten horen. Nu is het jouw beurt om je te laten verleiden …

Bestel de jouwe >

Om ook te lezen

Nieuws

MyPeugeot App: het beste van Peugeot, altijd bij de hand!

Lees meer
Nieuws

Zorg dat alleen de goeie vakantieherinneringen overblijven

Lees meer
Nieuws

Leren autorijden, een mooi avontuur!

Lees meer