Nieuws

PEUGEOT 2008 & e-2008: de pers vol lof

De Peugeot 2008 en zijn 100% elektrische e-2008 versie maakten begin dit jaar hun grote Europese première tijdens het Autosalon in Brussel. Vooruitstrevende technologie, krachtige en efficiënte motoren en een sportief design: onopgemerkt zijn ze niet voorbijgegaan. En ook de pers is danig onder de indruk van ons nieuwe paradepaard.

 

Een onvermoed plezierige rijbeleving, wellicht de beste in het genre– AutoGids

AutoGids viel als eerste voor de charme van de Peugeot 2008, die de nieuwe generatie van deze 2008 “een stuk blitser” noemt, met “scherpe lijnen en puntige details”. Ook het interieur ziet er volgens AutoGids “zeer goed uit, maar er is ook inhoud, zoals de goed steunende stoelen of de opbergvakken onderaan de middenconsole.”. Maar als wij maar één citaat uit dit artikel mochten kiezen, dan is het dit: “Het resultaat is een onvermoed plezierige rijbeleving, wellicht de beste in het genre. Een revelatie.”.

Lees het volledige artikel >

 

Schitteren met elegante vormgeving en Franse flair – AutoZine

AutoZine noemt het exterieur van de Peugeot 2008 “zelfverzekerd”, met “de nodige verfijning” en spreekt zelfs van “een klein kunstwerkje”. Ook het rijgedrag is volgens AutoZine “compleet anders dan andere compacte SUV’s”. Zo noemt de journalist onze Peugeot 2008 “veel alerter en dynamischer” en leidt daaruit af dat “de 2008 een wagen is die zowel met het verstand als met het gevoel wordt gekozen.”. Tot slot krijgt ook de elektrische versie een niet mis te verstane beoordeling: “De elektrische uitvoering is in alle opzichten superieur en maakt van de 2008 ook in technisch opzicht een zeer verleidelijk model.”.

Lees het volledige artikel >

Pal op de guldensnede tussen comfort en dynamiek – Fangio

Fangio.be, het vroegere AutoBuzz, spreekt van “een volwassen en appetijtelijk ogende crossover” en is behoorlijk lyrisch over het “bijzonder evenwichtig en aanstekelijk rijgedrag”, dat volgens het digitale magazine “pal op de guldensnede tussen comfort en dynamiek acteert” en “handig en prettig stuurt”. Ook binnenin “scoort de 2008 punten met zijn afwerkingsgraad en zijn bedieningsgemak.”. Vooral de digitale instrumentencluster met 3D-effect is volgens de auteur een meerwaarde: “Het ziet er niet alleen heel gelikt uit, maar zou de reactietijd van de bestuurder ook met een halve seconde verbeteren.”.

Lees het volledige artikel >

 

Levendig, ruim en stil – Vroom

Vroom.be testte tot slot enkel de elektrische e-2008, maar was daarom niet minder onder de indruk: “De nieuwe e-2008 is even bruikbaar, levendig en – vooral – ruim als de versies met een verbrandingsmotor. De stille werking en het comfort van de elektrische aandrijflijn komen er bovenop.”. Volgens het digitale magazine moet “de variant op stroom geen enkele toegeving doen op de behoorlijk genereuze binnenruimte van de Franse cross-over. De koffer is ook niet gekrompen en slikt dus nog steeds 456 liter. Uitstekend nieuws!”.

Lees het volledige artikel >

 

Laat je ook door dit model verleiden!

Bestel de jouwe >

Om ook te lezen

Nieuws

Warm buiten? Koel binnen!

Lees meer
Nieuws

Peugeot Driving Academy, een troef voor jongeren.

Lees meer
Nieuws

Lees hieronder alle details over de verplichte winterbanden in Frankrijk

Lees meer