Nieuws

Peugeot, een familiegeschiedenis

Het Peugeot-avontuur begint op 26 september 1810. Gedurende meer dan twee eeuwen neemt de familie Peugeot deel aan talloze revoluties. Eerst in de mode van de 19de eeuw, met stalen hoepels voor hoepelrokken, daarna in de mobiliteit met de fiets en de auto. Dit merk, dat wordt gemaakt door creatievelingen, ingenieurs en designers, doorbreekt al 210 jaar alle regels om de standaarden van de mobiliteit te herbedenken. Aan de hand van deze samenwerking tussen briljante mannen en vrouwen slaagt Peugeot erin om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden en klaar te staan voor de toekomst.

 

Om deze 210de verjaardag te vieren, wijdt Peugeot de ‘SINCE 1810’-collectie en diens tijdloze design aan zijn fans. Verzamelaars vinden er onmisbare dagelijkse voorwerpen (zoals sleutelhangers en koffiebekers) evenals sobere en klassevolle kleding, beschikbaar in het zwart of wit. Ook nostalgische levensgenieters worden op hun wenken bediend met een pepermolen en een keukenschort die knipogen naar de eerste liefdes van Peugeot.

 

Het verjaardagslogo, ontworpen door het Peugeot Design Lab, de designstudio van het merk, is geïnspireerd op de originele Leeuw met pijl, die de notie van snelheid uitbeeldt. Zijn zwarte en witte kleuren benadrukken de soberheid en spaarzaamheid als leidmotief van Peugeot.

De cirkel waarin de Leeuw zich bevindt maakt van het logo een waar embleem dat men zich graag toe-eigent. Als enige echte ambassadeur van Peugeot refereert de Leeuw naar het oudste bestaande logo (dat werd gedeponeerd in 1858). Het symboliseert de drie kwaliteiten van de zagen die Peugeot oorspronkelijk produceerde: soepelheid, weerstand en snijsnelheid.

 

Je vindt al deze voorwerpen in beperkte oplage in onze online boetiek.
Blader door de collectie >

Wil je meer weten over onze geschiedenis? Je ontdekt er alles over op onze pagina!
Duik in onze geschiedenis >

Bekijk je onze geschiedenis liever in een video? Bekijk onze verjaardagsfilm en dompel je onder in 210 jaar passie en innovatie!
Bekijk de film >

Om ook te lezen

Nieuws

MyPeugeot App: het beste van Peugeot, altijd bij de hand!

Lees meer
Nieuws

BEN JIJ KLAAR VOOR DE LENTE?

Lees meer
Nieuws

Waar neem je me naartoe, Peugeot?

Lees meer