Nieuws

Peugeot in de hoofdrol in Thuis

Aandachtige Thuis-fans hebben het misschien al gemerkt: er rijden tegenwoordig behoorlijk wat Peugeots rond in Vlaanderens meest bekeken tv-programma. Een ideale gelegenheid voor ons om onze Peugeot richting de set te sturen en een exclusieve blik te werpen achter de schermen.

Het eerste wat ons opvalt wanneer producer Hans Roggen ons de ene na de andere deur door leidt om de set van ‘Thuis’ te bereiken, is hoe onmetelijk groot de Manhattan-studio in Leuven wel is. “Maar liefst 2500 vierkante meter”, zegt Hans niet zonder trots. “Je kan ‘Thuis’ eigenlijk beschouwen als een kleine kmo. Er werken toch makkelijk een negentig à honderdtal mensen frequent aan dit programma mee, waaronder een veertigtal acteurs. En dan te bedenken dat er op de castfoto’s van de allereerste seizoenen van ‘Thuis’ maar een tiental acteurs stonden.”

 

1,4 miljoen Vlamingen

‘Thuis’ is enorm gegroeid, zegt Hans: “De afgelopen vijf jaar is het aantal kijkers sterk gestegen. In januari keken er zelfs gemiddeld 1,4 miljoen Vlamingen naar elke aflevering. Iedereen kijkt naar ‘Thuis’. Vroeger werd er, zeker in de hogere sociale klassen, wat smalend gedaan over soapseries. Ze keken wel hoor, maar ze gaven het niet zomaar toe. Nu is het bijna hip om mee te praten over wat er gisteren is gebeurd in ‘Thuis’. Bart Somers, de burgemeester van Mechelen, kijkt naar Thuis. De directeur van het Smak praat graag over ons. En toen ‘Thuis’-Acteurs Myriam Bronzwaar en Bart Van Avermaet onlangs bij Van Gils & Gasten aan tafel zaten, bleek Vital Borkelmans aan de andere kant van de tafel een onvoorwaardelijke fan te zijn. Hij vroeg zelfs of hij met hen op de foto mocht.” (lacht)

 

Gluren bij de buren

“Wij willen geen hoogdravende kunst maken. We brengen verhalen die heel herkenbaar zijn. Wat in ‘Thuis’ gebeurt, kan ook bij de kijker in de straat voorvallen. Het grote verschil is dat bij ons, mensen iedere dag binnen kunnen kijken bij hun buren. Wat normaal achter gesloten deuren gebeurt, brengen wij binnen in de huiskamer. Men dicht ons vaak toe dat wij taboes willen doorbreken. Maar dat is niet waar. We willen de wereld gewoon waarheidsgetrouw weergeven.”

 

Sorry Nancy

Die waarheidsgetrouwe weergave probeert producer Hans Roggen ook in de accessoires op de set te stoppen, en met name in de wagens. “Nancy gaat niet in een duurdere wagen rijden, dat zou niet kloppen. Dat gaan eerder personages uit de hogere sociale klassen zijn. En Taxi Lev rijdt met de meer upscaled wagens. Zo komt het dat we momenteel 4 Peugeots ter beschikking hebben, zowel de grotere als de kleinere modellen.”

 

Lang leve het panoramische dak

Maakt het uit in welke wagen een acteur moet acteren? Voor acteur Muriel Bats (Mayra) alvast niet: “In een wagen zit de camera natuurlijk veel dichter op onze huid. Maar wij zijn dat gewoon, we acteren intussen onder alle omstandigheden. Als het buitenopnames zijn en het regent, dan zijn we wel heel blij met een auto, ja! Want dan kunnen we binnen zitten, he.” (lacht)

 

Voor cameraman Steven Winants maakt het model en de uitvoering dan weer wel veel uit. “Getinte ruiten veroorzaken ongewenste verkleuringen of beperken de lichtinval. Daarom waren wij zo blij met het grote panoramische dak in de wagens die wij ter beschikking hebben gekregen. Al dat licht in die bestuurderscabine! Dat maakt een groot verschil.”

Om ook te lezen

Nieuws

Test onze naverkoopdiensten en ontvang 120 €

Lees meer
Nieuws

PEUGEOT 208 / e-208:
DE PERS IS ONDER DE INDRUK

Lees meer
Nieuws

Vertrek met een gerust hart op vakantie

Lees meer