Nieuws

Je Peugeot voorbereiden op de lente

Dit is het moment om je Peugeot voor te bereiden op de warmere dagen!

De winter was even lang als koud en bijzonder bar voor onze wagens. De weersomstandigheden hebben soms zelfs ravages aangericht aan hun binnen-, buiten- en onderkant. Misschien hebben sneeuw, ijs en strooizout ook in jouw koetswerk sporen of blutsen nagelaten. Ontdek dankzij onze checklist hoe je jouw model weer laat stralen!


Maak een afspraak

1.     Het onderhoud van je Peugeot

Natuurlijk kijk je eerst en vooral na of alle voorziene onderhoudsbeurten voor je wagen nog up to date zijn. Controleer of er een onderhoudsmelding op je dashboard verschijnt en werp ook een blik op de kilometerstand en alle andere meldingen die de wagen uit zichzelf weergeeft (olie, druk van de banden enz.) Of bekijk de meldingen op je MyPeugeot App. Luister kortom naar je Peugeot en praat met een van onze technici over elke mogelijke melding.

2. Zijn ruitenwissers

Een keer per jaar moeten de rubbers van je ruitenwissers vervangen worden. Deze vervanging wordt aangeraden in de lente (en natuurlijk vaker als er vroeger slijtage optreedt), want hun plastic is vaak aangetast door het strooizout en de sneeuw. Vergeet trouwens niet het niveau van je ruitenwisservloeistof na te kijken en vul aan indien nodig.

3.     Zijn batterij

De kou is vijand nummer een van autobatterijen. Daarom is het nuttig om zijn staat na te kijken aan het einde van de winter. Het is snel gebeurd en je vermijdt er vooral een vervelende pech mee!

4.     Zijn onderkant en zijn chassis

We hebben de neiging ze te vergeten omdat ze minder makkelijk te bereiken zijn, maar ook de onderkant van je wagen en zijn chassis verdienen een controle. Als je regelmatig over wegen met strooizout hebt gereden, kan je Peugeot aangetast zijn door roest. Aarzel dus niet om naast een regelmatig onderhoud tijdens de winter ook de onderkant van je wagen te laten nakijken door een professional na de laatste winterse buien.

5.     Zijn banden

We kunnen het je niet vaak genoeg op het hart drukken: het is cruciaal dat je je winterbanden door zomerbanden laat vervangen van zodra de temperaturen weer boven de 7° C klimmen! Hun minder diepe profieldiepte en hun hardere rubber zijn geschikter voor warmere temperaturen en een droge ondergrond. Je zal minder brandstof verbruiken en je wegligging aanzienlijk verbeteren … en dus ook je veiligheid. En omdat Peugeot van jouw veiligheid zijn prioriteit heeft gemaakt, kan je jouw winterbanden bovendien in het Peugeot Hotel laten logeren. Zo liggen ze nooit in jouw weg.

6. Zijn luchtfilters en airco

Lage temperaturen versterken de slijtage van luchtfilters aanzienlijk. Na verloop van tijd zijn ze verstopt en verhinderen ze de luchtdoorgang. De ventilatie is niet langer optimaal en de inzittenden zijn niet meer beschermd tegen stof, pollen of uitlaatgassen. Hetzelfde geldt overigens voor je airco. Ook hij laat je toe in betere omstandigheden te rijden. Gebruik je daarentegen een slecht onderhouden airco, dan riskeer je ziek te vallen. Denk er dus aan zowel je luchtfilters als je airco te laten nakijken. Zo verbeter je de luchtkwaliteit, verminder je het brandstofverbruik en vermijd je onaangename geuren.


Nu je al deze stappen hebt doorlopen, ben je eindelijk klaar voor het nieuwe seizoen! Vergeet echter niet dat je dankzij een regelmatige check-up in de loop van het jaar, je het hele jaar door van een wagen kan genieten die niet zou misstaan op de professionele salons!


Waar wacht je dus nog op om jouw persoonlijke offerte aan te vragen en een afspraak te maken voor een check-up van je wagen?

Maak een afspraak

Om ook te lezen

Nieuws

Peugeot gidst je doorheen de mobiliteit

Lees meer
Nieuws

Leren rijden, een mooi avontuur!

Lees meer
Nieuws

NEW PEUGEOT 208 / e-208:
DE PERS IS ONDER DE INDRUK

Lees meer