Nieuws

Rij met een gerust gemoed dankzij de goede staat van je remmen

Het remsysteem is onontbeerlijk voor jouw veiligheid en die van je passagiers. Ook al valt dit systeem slechts zelden in panne, toch is het onderhevig aan slijtage, vaak zelfs zonder dat je het merkt. Daarom moeten de remmen van je wagen regelmatig nagekeken en onderhouden worden om hun optimale werking te garanderen.

Wist je dit al?

Elke bestuurder wordt verondersteld drie soorten remmen te gebruiken in zijn wagen: de hoofdrem die je activeert met je rempedaal, het remmen op je motor, dat je meestal gebruikt in afdalingen, en de parkeerrem, beter bekend als de handrem, die je gebruikt om je wagen te immobiliseren maar ook bij een noodstop.

Hoe stel je de slijtage van je remmen vast?

Door hen je aandacht te schenken, natuurlijk! Dit is waar je op moet letten:

 

  • Het lichtje van de remmen staat aan: je handrem is opgetrokken, de remvloeistof staat te laag of je remschijven zijn versleten. Opgelet, negeer dit signaal nooit.
  • Het rempedaal is hard: dit kan te wijten zijn aan een probleem met de remondersteuning, met de leidingen of met het hydraulisch circuit, met de wielcilinders of de remklauwen.
  • Het rempedaal is zacht: je duwt het pedaal in het ijle en je moet ‘pompen’ om te kunnen remmen. Opgelet, dit wijst op een ernstig probleem met het hydraulisch systeem.
  • De wagen wijkt af bij het remmen: een wielcilinder of een remklauw kan vast zitten, of misschien is er eenvoudigweg niet genoeg druk in een van de banden. Ook versleten schokdempers kunnen dit veroorzaken.
  • De wagen trilt bij het remmen: dit wijst waarschijnlijk op defecte remschijven, een loszittend onderdeel of teveel speling op de voor- of achteras.
  • De wagen ‘stoot’ bij het remmen: als je remmen bij de minste aanraking blokkeren, wijst dit misschien op een probleem met de schijven, de trommels of de blokken.

Heb je een of meerdere van deze tekenen van slijtage opgemerkt, raadpleeg dan snel je Peugeot verkooppunt voor een onderhoud.

 

Wacht dus niet tot het te laat is om je Peugeot na te laten kijken, maar maak meteen een afspraak met onze experts!

Maak een afspraak >

 

Om ook te lezen

Nieuws

Onze tips om op vakantie te vertrekken

Lees meer
Nieuws

Winter is coming: bereid je Peugeot voor!

Lees meer
Nieuws

Peugeot Driving Academy

Lees meer