Nieuws

Warm buiten? Koel binnen!

Als het buiten goed heet is, stijgt ook het kwik in je wagen. En dan is het puffen en zweten achter het stuur. Tenzij je onze tips gebruikt, natuurlijk.


Ventileer zo veel mogelijk

Is het bakken geblazen? Open dan eerst alle ramen van je wagen. Door enkele meters met de ramen open te rijden, laat je de warme lucht in je wagen ontsnappen. Is de lucht ververst? Sluit dan opnieuw alle ramen en zet je airco aan.

 

Airco een goed idee ? Ja, maar niet onbeperkt

Ja, airco op warme dagen is een zegen. Maar toch zorg je best dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet te groot is. Een goeie richtlijn is een verschil van 10 °C. Waarom is dat zo belangrijk?

Wel, in de eerste plaats bespaar je brandstof: hoe minder je airco moet werken, hoe minder brandstof je verbruikt. Maar een kleiner temperatuurverschil is ook beter voor je gezondheid: een koud binnenklimaat kan voor luchtweginfecties, oogirritaties, allergieën of andere ongemakken zorgen. En die vermijd je liever in de zomer, toch?

 

Geparkeerd? Laat iedereen uitstappen

Elk jaar lees je dezelfde verhalen van kinderen of huisdieren die in een oververhitte wagen achterblijven. Onthou daarom deze regel: sta je in de zon, zorg dan dat er niemand in je wagen zit. In de zomer kan de temperatuur in een wagen op een paar minuten tijd gigantisch stijgen. Met soms ongewilde drama’s tot gevolg. Als je dus even stopt voor een pauze, verplicht dan iedereen om een luchtje te scheppen en om de beentjes – of pootjes – te strekken.

 

 

Wie frisse lucht wil inademen, laat z’n airco onderhouden

In de zomer zonder airco vallen is even erg als onderweg zonder brandstof vallen. Vermijd daarom onaangename verrassingen en laat regelmatig je airco onderhouden. Bij Peugeot laat je je airco professioneel nakijken én schoonmaken voor maar €59*. Zo ben je de hele zomer lang zeker van propere en frisse lucht.

Ik laat mijn airco nakijken >

 

*Prijs incl. BTW, die de controle van de airconditioning omvat (toestand van de compressorriem, leidingen, inschakeling van de elektromagneet van de compressor, temperaturen aan de centrale luchtroosters en werking van de kleppen, toestand van de pollenfilter (advies: vervang de filter om de 20.000 km of één keer per jaar) en controle van het vloeistofpeil. Reiniging van het luchtcircuit. Aanbieding voorbehouden voor particulieren en professionals, geldig van 17/05/2021 tot 17/09/2021 in het deelnemende Belgische en Luxemburgse Peugeot-net. Meer informatie beschikbaar bij onze naverkoopdienst.

Om ook te lezen

Nieuws

Peugeot Driving Academy, een troef voor jongeren.

Lees meer
Nieuws

Bereid je Peugeot voor op de winter

Lees meer
Nieuws

Peugeot 508: de pers is gecharmeerd!

Lees meer