Nieuws

Bereid je Peugeot voor op de winter

Wie herfst zegt, zegt vallende bladeren… en dalende temperaturen. De wegen liggen er dan nat, glad en vettig bij. En dus is opletten de boodschap.
 

Je past je kledij aan de seizoenen aan
Met je auto moet je dat ook doen. Maar hoe maak je je Peugeot nu precies winterklaar? Wel, is je Peugeot recent op onderhoud geweest? Dan is je wagen bijna klaar voor de winter. Er rest je enkel nog één ding: je zomerbanden vervangen door winterbanden.

 

Duikt het kwik onder de 7 °C ? Dan zie je pas hoe efficiënt winterbanden zijn. De lage temperatuur maakt het rubber van je zomerbanden hard. Daardoor verlies je grip. Bij een winterband gebeurt dat niet. Het rubber blijft elastisch en door de diepere groeven behoud je meer grip op de weg. Sterker nog: je banden zijn het enige contactpunt tussen je auto en de rijbaan. Daarom pas je dus maar beter je banden aan de weersomstandigheden aan. Zo verhoog je je grip op gladde en besneeuwde wegen. En ook je remafstand verkleint, net zoals het risico op aquaplaning.

Waar wacht je dus nog? Laat je banden wisselen in je garage en geniet van de expertise van Peugeot. Uiteraard gebeurt alles volgens de laatste geldende sanitaire maatregelen.

 

Pas ook je rijgedrag aan

Een check-up en bandenwissel is natuurlijk niet het enige dat je moet doen. In de winter pas je beter ook je rijgedrag aan. Rij daarom trager en hou meer afstand.

Tot slot: wanneer vond de laatste check-up van je Peugeot plaats? En wanneer liet je recent nog je batterij nakijken? Ga daarom op tijd langs om je vloeistofniveaus, je remmen, je ventilatie en je banden te laten checken. Bij Peugeot geniet je gegarandeerd van de beste prijs voor je wintercheck-up én nieuwe batterij. Zo kruip je dit najaar in alle veiligheid achter je stuur.

 

Maak nu een afspraak >

 

Om ook te lezen

Nieuws

Waar gaan we naartoe, Peugeot

Lees meer
Nieuws

Winterbanden : rij met een gerust hart in alle weersomstandigheden

Lees meer
Nieuws

New Peugeot e-Expert, International Van Of The Year 2021

Lees meer