Nieuws

Bereid je Peugeot voor op de winter

Wie herfst zegt, zegt vallende bladeren en … dalende temperaturen. De wegen worden nat, glad en dus grilliger en gevaarlijker. Je kleding pas je makkelijk aan de veranderende seizoenen aan. Dat geldt echter niet altijd voor je wagen.

Wanneer en hoe bereid je je wagen best voor op de winter voor een maximale veiligheid en een gerust gemoed achter het stuur?

Laten we beginnen bij het begin? Wanneer was de laatste check-up van je wagen en/of heb je de batterij voor het laatst vervangen? Denk je niet dat het tijd wordt voor een klein onderhoud om het peil, de remmen, de airco en de banden na te kijken? Met hun beste prijsgarantie verhogen de seizoenscontrole van je Peugeot en de vervanging van je batterij* je veiligheid en je comfort achter het stuur aanzienlijk.

Beter te vroeg dan te laat, dus voorzie nu al je wintercheck-up of de vervanging van je batterij door een afspraak te maken met onze teams. Ze ontvangen je graag met strikte naleving van de huidige gezondheidsmaatregelen.

ONTDEK ONZE AANBIEDINGEN >

 

Is je Peugeot onlangs nagekeken? Fantastisch! Hij is dus bijna klaar voor de winter. Nu hoef je enkel nog je zomerbanden door winterbanden te vervangen.

Wanneer het kwik onder de grens van 7°C zakt, ervaar je immers pas echt hoe efficiënt winterbanden zijn. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het rubber van je banden harder en verliest zijn grip. Een winterband behoudt zijn kenmerken echter, want zijn rubber is elastischer en zijn groeven zijn dieper. Daardoor hebben winterbanden een betere grip. En aangezien je banden het enige contactpunt zijn tussen je wagen en de weg, is het essentieel dat je ze aanpast aan de weersomstandigheden.

Door je banden aan te passen aan de herfst en winter, verhoog je hun grip op gladde of besneeuwde wegen en verbeter je de controle over je wagen. Het risico op aquaplaning vermindert daardoor aanzienlijk, net als je remafstanden.

Waar wacht je dus nog op om ze te verwisselen? Ons net biedt je al zijn expertise, en dit steeds met respect voor de gezondheidsmaatregelen.

PLAATS JE WINTERBANDEN >

Natuurlijk maken een check-up en bandenwissel je niet onkwetsbaar. Als je wil rijden in de winter, moet je ook je rijgedrag aanpassen aan de buitenomgeving. Denk er dus aan je snelheid te minderen en je veilige afstand te verhogen.

Bij deze wensen we je deze winter volop rijplezier, veiligheid en een gerust gemoed op de wegen!

Om ook te lezen

Nieuws

Zorg dat je remmen in goede staat zijn, zo rij je met een gerust gevoel

Lees meer
Nieuws

Een snelle check-up en je bent vertrokken!

Lees meer
Nieuws

5 Romantische bestemmingen met de wagen

Lees meer