Nieuws

Zorg dat alleen de goeie vakantieherinneringen overblijven

1. Zo haal je een vignet makkelijk van je voorruit

Had je op vakantie een wegenvignet nodig? Dan blijf je nu achter met een sticker op je voorruit. Gebruik de warmte van een haardroger om de sticker voorzichtig los te maken – of zet je auto eerst een paar uur in de zon. De resterende lijmresten kan je makkelijk verwijderen met een ontvetter of een beetje afwasmiddel.

 


 

2. Weg met al die insecten op je voorruit

In de zomer staan lange ritten op de autostrade garant voor een voorruit vol insecten. Hoe zorg je dus weer voor een kraaknette voorruit? Met azijn. Giet een liter azijn in een emmer water, week er een microvezeldoek in en schrob van boven naar beneden.

 


 

3. Pas je rijstijl aan als het regent

In de herfst pas je beter goed op met een nat wegdek vol dode bladeren. En als het regent heb je bovendien ook nog eens een beperkt zicht. Daarom moet je dus je rijstijl aanpassen. Wat je het best vermijdt, zijn bruuske reflexen zoals plots remmen of aan je stuur trekken. Anders heb je minder grip op de weg. Tip: controleer ook op tijd je banden en ruitenwissers om te weten wanneer ze aan vervanging toe zijn.
 
Ik ontdek de kortingen op zomerbanden >

 


 

4. Controleer je banden na je vakantie

Kilometers malen op warm asfalt, dat is nefast voor de staat van je banden. Check daarom bij de start van het najaar de slijtage, kalibratie, bandendruk en eventuele scheuren. Laat anders je banden nakijken door een expert in je Peugeot-garage.
 
Meer bandentips > >

 


 

5. Zo herstel je het sterretje in je voorruit

Ben je teruggekomen van vakantie met een sterretje in je voorruit? Dan laat je dat best herstellen vóór het einde van de zomer. Zo vermijd je dat koude winterse temperaturen de barst groter maken. Is je barst groter dan een muntstuk van 2 euro of heb je drie verschillende sterretjes in je voorruit? Ga dan best direct langs in je garage.
 


 

6. Maak je stoffen zetels terug schoon

Met Kinderen achterin de auto kunnen vlekken op uw stoelen komen. Heb je leren zetels, dan krijg je vlekken relatief makkelijk weg. Bij een stoffen bekleding gaat het soms moeilijker. Probeer toch eens deze tip: meng twee eetlepels zuiveringszout in één liter water. Wrijf de vlekken eruit met een borsteltje en laat alles drogen. Zuig daarna alle restjes op met een stofzuiger. Extra goed nieuws: deze maand kan je dankzij Peugeot een schoonmaakkit winnen.

 

Ik speel mee > >

 


 

7. Waar raak je je dakkoffer kwijt ?

Heb je deze zomer een dakkoffer gekocht? Dan moet je die na je vakantie nog zien op te bergen zonder te veel plaats te verliezen. Hang ‘m daarom aan de muur of aan het plafond in je garage of berging. Zet je dakkoffer zeker niet de hele herfst en winter buiten. Door de temperatuurschommelingen en gure weersomstandigheden tast je de duurzaamheid van je koffer aan.

 


 

8. Na de vakantie op controle

Deze zomer heeft je Peugeot nogal wat kilometers gemaald. Voor je dus opnieuw in de file gaat staan, laat je je wagen best eens onderhouden. Zo vermijd je later duurdere herstellingen. Tip: tot december controleert Peugeot je wagen op 20 essentiële punten voor maar 49 euro.

 

Maak een afspraak > >

 

Om ook te lezen

Nieuws

Warm buiten? Koel binnen!

Lees meer
Nieuws

Op stap met Peugeot

Lees meer
Nieuws

Zit je vakantie erop? Zó hou je je banden top!

Lees meer